Anadolu Üniversitesi Kütüphane

Jove

JoVE (Journal of Visualized Experiments) fen bilimi alanındaki makalelerin video ortamına aktarıldığı ve görsel olarak açıklandığı dünyanın ilk hakemli video veri tabanıdır. JOVE 1.184 etki faktörü değerine sahiptir.
10.000’den fazla video makale içeren veritabanına her ay 150 yeni video eklenmektedir.

15 Kasım 2019 tarihine dek http://www.jove.com/ adresinden deneme erişiminde olacaktır.

Lexicomp

Lexicomp ilaç hatalarının azaltılması, ilaç harcamalarının azaltılması ve tedavi sonuçlarının iyileştirilmesine yardımcı olmayı hedefler.
1978 yılında kurulan Lexicomp; JCI akreditasyon gereksinimlerini destekler.

KılavuzKullanım Kılavuzu

30 Kasım 2019 tarihine dek https://online.lexi.com/lco/action/home adresinden deneme erişiminde olacaktır.

naturalmedicines

Bitkisel ilaçlar ve vitamin, gıda takviyeleri veritabanı.
1.400+ doğal ve bitkisel ilaç monografisi ile 93.000+ ticari olarak kullanılan vitamin, gıda takviyesi ürünü hakkında veriler içermektedir.

Arayüz Özellikleri
Interaction Checker: İlaç ve Bitkisel ilaç etkileşimlerini bildirir.
Comparative Effectiveness: Belli bir hastalık için en etkiliden en az etkiliye kadar tüm doğal ilaçları sıralar.
Adverse Effects Checker: Belli bir yan etkiyi gösteren her doğal ilacı belirtir.
Pregnancy and Lactation Checker: Hamilelik ve anne sütü açısından güvenli kullanim ratinglerini verir.

Charts: Omega-3 fatty acid gibi belli bir konuyla ilişkin monograflari görmenizi sağlar.
Continuing Education: Hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde geleneksel ve alternative tedavi yollarını belirtir.
Nutrient Depletion Center: Reçeteli ya da reçetesiz ilaçlar’ın tükettiği gıdaları belirterek klinik kararlara yardımcı olur ve risk düzeyini klinik öneme göre sıralar.

31 Ekim 2019 tarihine dek https://naturalmedicines.therapeuticresearch.com adresinden deneme erişiminde olacaktır.

DENEME ERİŞİMİ

Legal Online

Legal Yayıncılık tarafından oluşturulan “Online Legal Veri Tabanı” ile;

22.000’den fazla makaleye
650’den fazla dergiye 400’den fazla kitaba
71 konu başlığı altında düzenlenen mevzuat paketleri ile uzmanlık alanlarına göre ayrılmış içeriğe
“Legalbank” elektronik hukuk bankası içeriğinde yer alan milyonlarca Kanun, KHK, Cumhurbaşkanı Kararnamesi, Uluslararası Sözleşme, Tüzük, Bakanlar Kurulu Kararı, Cumhurbaşkanı Kararı, Yönetmelik, Tebliğ, vb. mevzuat belgesine, Yüksek Mahkeme Kararlarına (Yargıtay, Danıştay, Bölge Adliye Mahkemesi, Bölge İdare Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay vb.), Dilekçe ve Belge örneklerine, Makalelere erişim imkanı mevcuttur.

Kitap ve Dergiler: www.legal.com.tr
Legalbank İçtihat ve Mevzuat Programı: www.legalbank.net

ORCID

ORCID (Open Researcher and Contributor ID), bilim insanları ve akademik otoriteleri benzersiz olarak tanımlamak amacıyla, kayıt olan kişilere 16 haneli bir dijital kimlik tanımlaması yapan ücretsiz bir platformdur. ORCID, araştırmacıların tüm yayınlarının bir arada görüntülenmesini hedefler.

YÖK ve TÜBİTAK ULAKBİM tarafından tavsiye edilen ORCID kullanımı TRDİZİN ve Dergipark üzerinde yayınlanan pek çok dergi tarafından zorunlu kılınmaya başlanmıştır.
Anadolu Üniversitesi akademisyenlerinin  ORCID kaydı yaptırması ve aldıkları ORCID numaralarını PBYS – Genel Bilgiler kısmındaki ilgili alana kaydetmesi gerekmektedir.

ORCID Kayıt Kılavuzu : ORCID Kılavuz

ORCID Tanıtım Videosu: ORCID Video

DENEME ERİŞİMİ:

İntihal.Net birçok intihal tipini tespit etmek için özelleşmiş internet tabanlı bir intihal tespit ve raporlama yazılımıdır. Türkiye'de yayın yapan dergilerin %90'ından fazlasını ve on binlerce basılı kitabı da kapsar. İntihal.Net 'e üye kurumlar hem doküman tipi hem de doküman sayısı olarak hiçbir sınırlama olmaksızın sistemi kullanabilir.

İntihal.Net 2019 yılı sonuna dek Anadolu Üniversitesi'ne deneme erişimine açılmıştır. @anadolu.edu.tr uzantılı kurumsal e-posta adresiniz ile üye olmanız gerekmektedir.

2018 En çok okunan kitaplar:

Sabahattin Ali - İçimizdeki Şeytan

2018 yılında kütüphanemizin en çok okunan edebi kitapları:
Ahmet Hamdi Tanpınar "Saatleri Ayarlama Enstitüsü"
George Orwell "1984"
Sabahattin Ali "İçimizdeki Şeytan"

Kütüphaneciye Sorun